sobota 17. marca 2018

Beáta GOGOVÁ DiS.art. - člen poroty VTF18 žáner TANEC, DIVADLO





Beáta GOGOVÁ DiS.art. 

V tanečnom umení začínala  v r. 1981 ako sólistka PUĽSu (vtedy-Poddukelský ukrajinský ľudový súbor pri Ukrajinskom národnom divadle v Prešove).
V roku 1990  sa stala členkou baletného súboru Štátneho divadla v Košiciach (spolu aktívneho tanca 23 rokov) . Poväčšine  stvárňovala charakterové postavy v baletoch, operetách a muzikáloch.
Od roku 2005  pôsobila ako tanečný pedagóg na viacerých štátnych ZUŠ v Košiciach, na Súkromnej základnej umeleckej škole so zameraním na muzikál, na Súkromnej základnej umeleckej škole Vlada Urbana ako pedagóg literárno-dramatického oddelenia, v CVČ v Košiciach a v niekoľkých MŠ v Košiciach ako pedagóg tanca.
Bola  pozvaná aj ako členka poroty za žáner tanec a divadlo do rôznych súťaží a prehliadok napr.: Tanec bez hraníc, Medzinárodná prehliadka umeleckej činnosti katolíckych stredných škôl, a iných. Všade kde pôsobila sa zaoberala aj tanečnou choreografiou pre rôzne kategórie detí a tiež réžiou muzikálov pre deti a mládež.
V roku 2010 vyhrala anketu TV Naša "Košičan roka" za prácu s mládežou.
Spolupracovala s TV Naša na tanečnom projekte KOSITu pre deti MŠ o separovaní odpadu. Zapojili sa všetky MŠ v Košiciach.

V súčasnosti ju  môžte vidieť v niekoľkých baletných predstaveniach na javisku ŠD Košice : Nočná skúška, Labutie jazero, Anna Karenina, alebo  Jánošík.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára