nedeľa 18. marca 2018

Kamil MIKULČíK - člen poroty VTF18 v žánri SPEV a HUDBA




Kamil MIKULČíK

Narodil sa v Trnave a po absolvovaní štúdia na gymnáziu Jána Hollého Trnava, študoval na Ekonomickej univerzite fakultu Podnikového manažmentu v Bratislave a na Vysokej škole múzických umení odbor herectvo. Pôsobí ako herec na voľnej nohe, skladateľ, hudobník, spevák a aranžér. Hosťuje vo viacerých slovenských a českých divadlách.

Ako skladateľ hudby spolupracoval so Slovenským rozhlasom, ako aj s rôznymi slovenskými a českými divadlami ako autor scénickej hudby – SND, Štátnym divadlom v Košiciach, Divadlom Aréna, Radošinským naivným divadlom, Divadlom Andreja Bagara v Nitre, Mestským divadlom Zlín, Pražským divadlom Kalich, Štúdiom L+S, Divadlom J.Palárika v Trnave, Divadlom J.G.Tajovského vo Zvolene, Divadlom Jonáša Záborského v Prešove, Divadelním spolkem Frída, Túlavým divadlom a inými.

Produkoval a skomponoval hudbu na Cd českej šansónovej speváčky Emy Márovej – Obchodnice s noční múrou (2007), a vydal sólový album Dáma v rýchliku (2012), kde texty Miroslava Válka zhudobnil Stanislav Šurin.

Z filmovej a televíznej tvorby možno spomenúť jeho účinkovanie vo filmoch Behind The Enemy Lines (2003), Povesť o Čiernej Pani (2004), Muzika (2008), Lietajúci Cyprián (2010) a Zázračný nos (2016) a hral v seriáloch Medzi nami (2006), Ordinácia v ružovej záhrade (2008-2009) a Nesmrteľní (2010), Druhý dych (2012), Kolonáda (2013), Chlapi neplačú (2014), 1890 (2017)

V roku 2009 sa spolu s Nelou Pociskovou zúčastnili národného kola pesničkovej súťaže Eurovision Song Contest, z ktorého ako víťazi postúpili do moskovského semifinále.

Momentálne hrá v SND v predstavení Je úžasná, v Radošinskom naivnom divadle v predstavení Besame mucho, v rôznych tituloch Túlavého divadla v Divadle v podpalubí, v predstaveniach Listy Emilovi, Meno a 69 vecí lepších ako sex v Štúdiu L+S, a v monodráme Novecento – Legenda o pianistovi od Alessandra Baricca rovnako v Divadle v podpalubí.

Bol členom, aranžérom a spoluzakladateľom a capellovej hudobnej formácie Fragile, ktorá vznikla v roku 2004 v Bratislave, dodnes vydala osem albumov a dostala viacero diváckych ocenení.

PKT/PCT
FotkaFotkaFotkaFotka
18. 3. 2018
4 fotky - Zobraziť album

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára