pondelok 18. marca 2019

štvrtok 14. marca 2019

Porota STF19 - : Bc. Vladimír Kubáň odborný garant za žáner HUDBA


Bc. Vladimír KUBÁŇ 

Všestranný hudobník, ktorý prešiel svojim vývinom od gitary, basgitary, banjo, tuby, kontrabasu, bicích až po  perkusie a prestriedal asi všetky dostupné  žánre s výnimkou programovej hudby. Následne mu učarovala ľudová hudba, ktorej sa venuje doposiaľ. Člen poroty STF19.

PKT/PCT

streda 13. marca 2019

Porota STF19 - : Ing. Henrich Papcun odborný garant za žáner TANEC



Ing. Henrich Papcun

Choreograf a vedúci  folklórneho súboru, Absolvent -  učiteľ slovenských ľudových tancov 1. stupeň. Člen mnohých porôt a  STF19. 





PKT/PCT

Porota STF19 - : Klaudia Čikkelová Dis.art. odborný garant za žáner TANEC


Klaudia Čikkelová Dis.art



Špecialistka na scénický tanec.  Momentálne študuje  popri práci externe na Vysokej škole múzických umení v Bratislave. Členka poroty STF19.


PKT/PCT

piatok 1. marca 2019

Porota STF19 - Jaroslava Hlavčová DiS. Art. odborný garant za žáner TANEC

Jaroslava HLAVČOVÁ DiS. art.



Členka poroty  STF 19 a odborný garant za žáner tanec so špecializáciou na disciplíny moderného tanca s 20 ročnou praxou ako pedagóg tanca umeleckej školy.



PKT/PCT

utorok 12. februára 2019

Porota STF19 - Mgr. R. Dorčáková - predsedníčka poroty za žánre HUDBA, SPEV, TANEC, VÝTVARNÉ UMENIE

Mgr. Ružena DORČÁKOVÁ 

Predsedníčka poroty Spish Talent Festival (STF19). Stredoškolská profesorka. Bývalá pracovníčka kultúrnej ustanovizne Maticej Slovesnkej v Spišskej Novej Vsi, kde zastávala funkciu riaditeľky. V súčasnej dobe na dôchodkovom odpočinku.
Aktívna v Matici slovenskej a ako prekladateľka z francúzskejo jazyka. Znalosti v oblasti  folklór, hudba a výtvarné umenie. Aktivistka kultúry a umenia, členka mnohých porôt aj v spolupráci s NOC Bratislava.
Podporovateľka Projektu Konfigurácia Talent - FESTIVALS TALENT od jeho začiatku, kedy pomohla pri zabezpečovaní a organizovaní prvého festivalu,  za ktorý sa považuje Spish Talent Festival. Od r. 2013 je stálou čestnou členkou porôt PKT-FESTIVALS TALENT.

pkt/pct

nedeľa 10. februára 2019

Porota STF19 - Matej Koreň odborný garant za žáner HUDBA a SPEV



Predstavujeme porotu Spish Talent Festival (STF19)


Matej Koreň (* 23. október 1986Lučenec)


Slovenský spevák, interpret, autor, pesničkár a muzikálový herec. Jeho kariéru odštartovala druhá séria súťaže Slovensko hľadá Superstar II v roku 2005, kde sa umiestnil vo finále. V roku 2010 účastník národného kola súťaže Eurovision Song Contest. Vplyv na jeho tvorbu mali:  Richard Müller (spevák)Robo GrigorovIvan TáslerDamien RiceGlen HansardJames BluntPaolo Nutini. V roku 2007 debutoval aj v pôvodnom slovenskom muzikále Fontána pre Zuzanu v Divadle Nová Scéna, kde po boku Mirky Partlovej (Zuzana) stvárnil hlavnú mužskú postavu (Olino) ako muzikálový herec. Ako muzikálový herec sa ukázal aj v roku 2013  v slovenskej adaptácii broadwayského muzikálu Rent v Divadle Aréna.
Člen poroty a hosť programu GALASHOW Spish Talent Festival 2019 v Smižanoch. 


pkt/pct